liekes van "A"          

                                                                           home   

 

Hieronder enkele mp3-liekes, alleen om te beluisteren en de sfeer van Antigoon te herbeleven. Het downloaden kan wel even duren, maar dat moet ge er voor over hebben.

 

                          

 

Oorspronkelijk geschreven door Patrick Coessens alias Patje den Tokkeleer alias Patje Wapper alias Patje Cosmos...  Nadat Patje de groep Antigoon verliet in 1980, werden de tekst en de muziek aangepast en dit werd ons eerste grote plaatsucces. Opgenomen in de Tamara King Studio's onder beheer van Monopole Records (Leon Lambrechts) in 1982. De tweede druk was in kleur wegens de goeie verkoop. De foto werd genomen in 't park Steytelinck en de tutterfruttenbakken hebben we in bruikleen gekregen van alle café's in de buurt.
Lieke van Patje den tokkeleer (Patrick Coessens) over het zeilschip "de Mercator". Opgenomen thuis bij Rob Micro (Robert Vanderheyden) tesamen met Chris Fijn (Vlasselaerts) en Luc Barré (Ziegler) . Dit was ook de eerste bezetting van Antigoon.

 

 

 

Dit heb ik gemaakt in 1979 ter gelegenheid van de Kunst-en Ambachtsdagen op de Grote Markt met Antargus waar we toen deel van uitmaakten. Twee dagen Place du Tertre. Met o.a.Djon Lundström, Serge (toen Tony Condor) en Antigoon in de oude bezetting (Pat, Chris en Luc)

 

Hey godde mé, het is jubelee... Een typisch lieke van de Pat, die toen een weergaloze bewondering had voor Wannes Van De Velde. Dit lied mochten we gaan zingen in Brussel op een Feest van de Vlaamse Gemeenschap tijdens het 1000 jarig bestaan van Brussel. Ze hebben het geweten toen (hihihi).

 

B-kant van Tutterfrut en gemaakt ter herinnering aan de gemeente Wilrijk in 1978. Op alle mogelijke braderijen, jaarmarkten, kermissen en straatfeesten heb ik dit "mogen" zingen. Das het enige lieke dat ik van buiten ken (hahaha).  Dit lieke staat ook op de achterkant van de Geitenstoet, opgenomen in 1990.

 

 

De allerbeste plaat van Antigoon (volgens mij toch...) Prachtige muzikale ondersteuning, goeie samenzang en als de Chris opkwam lag de zaal plat. Gedraaid en gespeeld in heel Vlaanderen, op bijna alle vrije zenders. Opgenomen in Tamara King studio in 1984 en uitgebracht als onze derde plaat bij Monopole Records. De tekening is van Patje den Tokkeleer.

Geilbert, de tramconducteur van tram drie. Foto genomen op de Kioskplaats in Hoboken. Plaat opgenomen in Tamara King te Heist-op-den-berg in 1983. Veel gedraaid op BRT2 omroep Antwerpen en even in de Vlaamse Top Tien gestaan.

Over een grootvader, die "teveel" wordt en dan maar moet verhuizen naar een oudmannekeshuis. Heel schoon lieke van Carl Cola dat in mijn ogen een A-kant waard was.

 

Gemaakt ter gelegenheid van de tweede geitestoet in 1990. Den eerste was in 1965. Op de B-kant staat "de Edenwijk" maar daar heb ik raar genoeg nooit enige waardering voor gehad. De geitestoet mocht ik zelfs zingen 's avonds voor het vuurwerk en half hangend uit het raam van de trouwzaal van het gemeentehuis, pardon districtshuis. De arrangementen zijn gemaakt door Jean Pierre Severens. 

 

                                                                    omhoog