RELOOK 400S

home

 

gekocht begin december 2006 voor 385 euro (met harde schijf van 250Gb) en verkocht in 2008 wegens aankoop dreambox 7025+ 

mijn bevindingen...

*de software loopt jammer genoeg wat achter ten opzichte van de dreambox. Maar enkele goede hobby-images om zowel   de dubbele tuner (twintuner) als de PVR (video-opnames) te bedienen.

*bij gebruik van de officiŽle image en CI module is er geen probleem... maar ja, dan is het geen hobby-box meer hť!

*de stabielste software is image Fantacy 2.13.6 met neumo ondersteuning. Die is eind 2007 uitgekomen en deze ondersteunt de twintuner, PVR.

Laatste software te downloaden via een prachtige site met veel uitleg voor de beginner: http://www.denktenk.com/

Van hieruit kunt ge genoeg links vinden om images/emu's/key's en meer van dat fraais te vinden.

 

Wat ik nu gebruik:  (gelieve even geduld te hebben bij het downloaden van de programma's hieronder!)

Vooreerst een Engelstalig bestand met een vrij goede uitleg over de meeste problemen: <beginnersgids>

-Flashtool: om een image van de PC naar relook  over te zetten via USB. De drivers voor de USB poort bevinden zich in de directory.

Zet dit programma op je PC door het te installeren. Maak een USB verbinding met de relook. Start de relook (stroomknop achteraan). Druk   (en blijf drukken) op de aan/uit knop aan de voorkant tot je PC de verbinding bevestigd (en eventueel nog naar drivers vraagt waarbij je verwijst naar de flashtool directory) Op je PC tik je de knop USB aan en verwijst naar de directory op je PC waar het imagebestand staat (****.img)

-PC Editor wordt gebruikt als upload en download van de zenderslijst op uw relook. Ook om de zenderslijst aan te passen aan uw voorkeur. Met de PC Editor kunt ge ook een image flashen naar de relook (USB of netwerk!) of eventueel een backup te maken. Niet alle zenderslijsten kunnen gelezen worden door dezelfde PC Editor. Dit heeft te maken met de database gebruikt door de relook en zijn image. IHeb je problemen, download dan een eerdere versie.

-Make PS 1.21 gebruik ik om de opgenomen viedeobestanden die zich bevinden in de directory van de relook: /var/media/video. Deze bestanden hebben geen extensie en worden door het programma omgezet in mpeg2 bestanden die door elke player bekeken kunnen worden. En belangrijk: deze videobestanden zijn NIET gecodeerd!

-IMAGE zonder er echt diep op in te gaan, kan ik je toch vertellen dat er momenteel zo'n drie teams bezig zijn om de <officiele image> te herschrijven in een "hobby-image". Eerst moet je een <clean-image> installeren (registreren en inloggen op downloadsite van Fantacy team) met de flashtool en aansluitend de eigenlijke image.

 

 

omhoog